Ινστιτούτο ομορφιάς στη Χαλέπα Χανίων

  • ΕίδοςΕπαγγελματικός χώρος
  • ΤοποθεσίαΧανιά, Κρήτη
  • Ετος2023
  • Πρόοδοςπαραδόθηκε

Κεντρική ιδέα της πρότασης αποτελεί η δημιουργία χώρου φιλόξενου και λειτουργικού στην χρήση, όπου η φροντίδα του σώματος θα βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ακόμα ένας στόχος, ήταν η διατήρηση της ιστορικότητας του χώρου με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, στα υλικά του και στην μνήμη του χρόνου που ενσωματώνεται σε αυτόν, μέσα σε ένα περιβάλλον με έντονες ιστορικές αναφορές. Χαρακτηριστική είναι η επανάχρηση της οθωμανικής κόγχης (πρώην ξυλόφουρνου) στον χώρο του μπάνιου με τη μορφή νιπτήρα, καθώς και η επιλογή της εμφανούς πέτρας της τοιχοποιίας όπου ήταν δυνατόν.

Περιγραφή

Οι σχεδιαστικοί χειρισμοί του εσωτερικού, έχουν αναφορά στο θηλυκό στοιχείο.

Οι σχεδιαστικοί χειρισμοί του εσωτερικού, έχουν αναφορά στο θηλυκό στοιχείο, το οποίο ενσωματώνεται διακριτικά στις λεπτομέρειες και στις υφές. Αυτή η αρχή είναι εμφανής στην συνύπαρξη των καμπύλων επιφανειών με τις αποχρώσεις του ροζ, του λευκού και του μπρούντζου. Σκοπός όλων των παραπάνω είναι η σύνθεση μιας ατμόσφαιρας ηρεμίας και ευεξίας, μέσα στην οποία μπορεί η πελάτισσα ή ο πελάτης να απολαύσει τις διαφορετικές υπηρεσίες του ινστιτούτου, μετέχοντας σε μια συνολική ευχάριστη εμπειρία.