Σχετικά με εμάς

Ποιοι είμαστε

Το γραφείο Kontaxakis Architects είναι αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα τα Χανιά. Ιδρύθηκε το 2021 από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Γιώργο Κονταξάκη.
Το αντικείμενο του γραφείου περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική μελέτη έργων όπως κατοικιών, ξενοδοχείων, επαγγελματικών χώρων.

Συνεργάτες

Γεώργιος Κ. Κονταξάκης

Αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π.

Ο Γιώργος Κονταξάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1983. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (2001-2007).
Το 2009 μετοίκησε στο Παρίσι όπου ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του αστικού σχεδιασμού και των αναπλάσεων (Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Paris – La Villette).

Στο Παρίσι έζησε και εργάστηκε από το 2009 εως το 2020. Συνεργάστηκε με αρχιτεκτονικά γραφεία αλλά ασχολήθηκε παράλληλα με ιδιωτικά έργα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Η ευρεία θεματολογία των έργων που έχει επιμεληθεί περιλαμβάνει από τον σχεδιασμό καταστημάτων (retail design) για διεθνή brands, έως ξενοδοχεία καθώς και ιδιωτικές κατοικίες. Υλοποιημένα έργα του βρίσκονται στη Γαλλία, στη Μ.Βρετανία, στην Ασία, και στην Ελλάδα.

Από το 2020 ο Γ. Κονταξάκης αποφάσισε να μεταφέρει τη βάση του στα Χανιά, ενώ το 2021 ιδρύει την Kontaxakis Architects η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της αρχιτεκτονικής μελέτης καθώς και της μελέτης εσωτερικών χώρων.

Η φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία του γραφείου εστιάζει στην αισθητική ταυτότητα του κάθε έργου δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην λειτουργικότητα του χώρου, στην ποιότητα της κατασκευής και την τεχνική αρτιότητα των λεπτομερειών.

Στόχος του γραφείου είναι να μετουσιώσει τις ανάγκες και την προσωπικότητά του πελάτη σε χώρο με ιδιαίτερη αισθητική άποψη.

Το γραφείο μας