Διαμέρισμα στη Χαλέπα Χανίων

  • ΤύποςΕσωτερικοί χώροι
  • ΤοποθεσίαΧανιά
  • Επιφάνεια70m²
  • Έτος2020
  • ΠρόοδοςΟλοκληρωμένο

Το διαμέρισμα επιφάνειας 70 τ.μ. βρίσκεται στην συνοικία της Χαλέπας στα Χανιά, σε πολυκατοικία αρχικής κατασκευής του 2006.
Η κύρια συνθετική ιδέα στο συγκεκριμένο έργο ήταν η ανάδειξη του διαγώνιου άξονα που προσφέρει θέα προς τη θάλασσα από όλους τους χώρους του διαμερίσματος.

Περιγραφή

Η επιθυμία του πελάτη ήταν να κατοικήσει ένα απόλυτα λειτουργικό αστικό σπίτι, στο οποίο θα έχει συνεχώς την αίσθηση ότι βρίσκεται σε διακοπές.

Η επιθυμία του πελάτη ήταν να κατοικήσει ένα απόλυτα λειτουργικό αστικό σπίτι, στο οποίο όμως θα απολαμβάνει το ευχάριστο μεσογειακό κλίμα και το φώς, έχοντας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους την αίσθηση ότι βρίσκεται σε διακοπές.
Για αυτόν τον σκοπό έγινε χρήση υφών και χρωμάτων που παραπέμπουν στην θάλασσα, στην άμμο και γενικά στο μεσογειακό τοπίο, μέσα από μια πιο εξευγενισμένη ωστόσο οπτική και ερμηνεία.
Σημαντικό ρόλο παίζει στο σχεδιασμό η χρήση της προοπτικής : Οι φωτεινές χρωματικές αρμονίες και η χρήση ταπετσαρίας τύπου «τοιχογραφίας» στο σαλόνι και στο κύριο υπνοδωμάτιο επιτρέπουν στους χώρους να γίνουν προέκταση του ορίζοντα. Η τηλεόραση με ξύλινο πλαίσιο που μετατρέπεται σε έργο τέχνης όταν δεν χρησιμοποιείται, είναι ακόμα ένα σημείο ενδιαφέροντος στο καθιστικό.
Πολλά κομμάτια της επίπλωσης είναι πρωτότυπα σχέδια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο έργο.

Project credits
Architecture-design: Georgios Kontaxakis (@kontaxakisarch)
Photography: G. Anastasakis - South space for photography (@southspaceforphotography)
Furniture: Marakaki Lyxury living (@marakaki_luxuryliving) Kaloterakis (@kaloterakis_designgroup) K2 furniture (@k2_contract_furniture)
Custom-made furniture: Home philosophy Chania
Fabrics: Collections by Billy Zafrantsa (@collections.billy)
Wallcoverings: Nobilis Paris (@nobilis_paris) Tecnografica (@tecnograficaofficial)
Lighting: Illum Light (@illumlight)
Artwork: RedDGallery (@redd_gallery), MaximosTzortzakis (@maximostzortzakis)